even voorstellen..

Als meisje was ik vaak in de weer met foto’s, plaatjes en letters uit tijdschriften knippen, plakken, tekenen en (foto)boekjes maken. En daarnaast ook heel veel buiten want ik ben opgegroeid in een klein dorp in de provincie Groningen. Na het VWO ben ik verder opgeleid aan de Grafische School in Utrecht. Sindsdien heb ik altijd gewerkt in de grafische industrie, zowel in drukkerij als uitgeverij in ondersteunende, commerciële en coördinerende functies. De grote veranderingen in de grafische industrie, maakten het mij mogelijk om terug te keren naar de basis: creëren, het vertalen van ideeën in vorm, beeld & tekst.

Ik vind het fascinerend om te zien hoe iets dat ontstaan is als een idee, gevormd wordt tot een fysiek product en aan dat creatieve proces lever ik graag mijn bijdrage. De ene opdrachtgever heeft al een uitgewerkt plan of duidelijk beeld in het hoofd, de ander alleen nog maar een idee of een visie. Voor mij maakt het geen verschil hoe ver je bent met je plannen, we komen er vast wel uit. Ieder project heeft zijn eigen dynamiek en dat maakt dit werk zo leuk. Wanneer je kijkt naar mijn werk, dan zul je daar niet een rode draad of handtekening in vinden, behalve dan dat die er niet is en dat is ook de bedoeling.

Ariadne Nijsse.

Terug naar boven